Saturday 10 November 2007

Útok na sme.sk - stav v sobotu o 18.00 h

Stránka denníka SME je v súčasnosti plne funkčná. Viac než 1500 skupín serverov, odkiaľ prichádzala najväčšia časť útoku, je v súčasnosti zablokovaná. Vzhľadom na masívnosť útoku však nedokážeme vylúčiť ďalšie výpadky v ďalších dňoch. Zaznamenali sme už dokonca aj pokusy o prienik do administračného systému tohoto dočasného blogu. Všetkým, ktorí nám držia palce, ďakujeme... za tpezlivosť.

18 comments:

Kusi said...

dost svinstvo podla mna.

Myslim ze to zacalo tak, ze najskor bolo len niekolko utokov (maximalne niekolko desiatok), avsak casom sa pridavali dalsi utocnici.

Naozaj svinstvo.

Tibor said...

Držím palce, ale ako v podobných prípadoch, stále nechápem prístup poskytovateľa internetu. Aj proti DDos útokom existujú technické prostriedky. To sa naozaj nenájde ISP, ktorý by ich mal implementované?

Anonymous said...

Hm, tak bud to o tristvrte na sedem opat nejde alebo ste blokli aj IP blok Orange-u:-( Anyway, drzim palce nech ste cim skor v normale.

Unknown said...

19:50, pripajam sa cez orange - stranka stale out, drzim palce, aby ste to dali dokopy...

Anonymous said...

Tomas neviem ako vy, ale ja som dnesny utok na sme.sk zaregistrovala presne o 13,03 hod., kedze som sa v tom case opat nevedela dostat na stranku sme. Predtým som bola na diskusii blog.sme, neviem preco sa mi samovolne restartoval PC a potom som sa uz nevedela dost na sme.sk, drzim palce, nech sa podari udrzat sme na internete, Zuzana

Anonymous said...

Bella odstúp.

Anonymous said...

no je zaujimave ze na petit press bezal iDnes:)
Podla vsetkeho pekne pouzita nejaka siet. mozno FF alebo nieco podobne z oblasti security vcelku zaujimave.

A co sa tyka admnov hmm no to co napisal Tibor... Existuju prostriedky voci DDoS utokom. cize niekde je chyba:)

Anonymous said...

takze ste sa dufam poucili a prestanete pisat o chystanej protivladnej demonstracii sobotu 17.11. ;-)

Juraj Javorský said...

Tusim sa do hackerskej komunity sa infiltrovali volici SMERU. No, jej zbojnicky image je definitivne v prdeli.

Anonymous said...

Drzim vam palce.

Anonymous said...

Súhlas s Anonymous z 10. Novembra 2007 11:27.. pán Bella očividne nezvláda svoju funkciu tak, ako je od neho požadované. Nemyslím tým, samozrejme, len tieto "útoky".. pán Bella si myslí, že zožral všetku múdrosť sveta a na všetko má odpoveď.. a aj teraz spravil zo seba nevinného chudáčika.. ach, kam to spejeme..

Anonymous said...

toto riesenie na blogspot nepovazujem za ktovieaku vyhru, lepsie by bolo robit jednoducho mirror nenarocnej PDA verzie SME na inom (najlepsie nejakom kvalitnom US) hostingu

btw. stranka mi nejde ani v nedelu rano tak neviem ci je chyba u mna alebo u vas

som teda zvedavy na situaciu v pondelok, ak bude trvat terajsi stav bude to velmi humorne

Anonymous said...

a pozeram ze cas u komentarov ma o 9 hodin menej oproti realite

Perohryz said...

NN, momentálne je stránka plne funkčná, ale zablokované boli útočiace IP - ak Ti teda nejde, znamená to, že sa útočilo aj z Tvojej siete. My budeme počet tých blokovaných IP postupne znižovať, ak bude útok ustávať, bohužiaľ ale momentálne nevieme viac urobiť.

Anonymous said...

Hmmm...expert na IT security teda nie som...ale ako si tak citam anglicku a nemecku wikipediu tak tomu fakt nie je prave najlahsie zabranit, ale da sa, dokonca na to existuju uz aj automatizovane systemy. Drzim palce SME, nech mame co citat.

Unknown said...

no ale ked stranka bezi, ale blokuje orange - to asi nie je nejaka velka vyhra :( v kazdom pripade, mozno by stalo za to web zrusit a napalovat vsetok interaktivny obsah na cedecko a to prikladat k pondelkovemu obsahu. typci potom mozu tak maximalne posielat do stankov bezdomovcov s haliernikmi, aby zahltili predavacky a sposobili "denial of service" nazivo...

rony said...

chcem len poznamenat, ze sucastou utoku ste vsetci ti, co nedokazete/neviete/nechcete riesit zabezpecenie vasho vlastneho pocitaca a zivite na nom software, ktory vykonava taketo (ale aj ine) utoky na prikaz zvonka.

ak sa zaroven cudujete ako je mozne, ze taketo navaly nedokazu servery zvladat, mozno je nacase aby ste sa prebudili aj vy a uvedomili si, ze byt na internete znamena okrem "toho co chcete robit" aj to "co musite robit".

zapamatajte si: za kazdym takymto utokom stoja HLAVNE obycajne pocitace ich nic netusiacich majitelov.

Anonymous said...

Co sa deje zase so sme.sk?
.
Naša internetová stránka je momentálne nedostupná.

Naši programátori a technici pracujú na odstránení problému a marketingové oddelenie už pripravilo powerpointovskú prezentáciu s niekoľkými vynikajúcimi výhovorkami.

Medzičasom si môžete pozrieť napríklad naše blogy, ak www.sme.sk nefunguje. Ak nefungujú blogy, vyskúšajte www.sme.sk. Ak nefunguje ani jedno, navštívte zatiaľ našu konkurenciu a predstavte si, aký by bol svet bez www.sme.sk...

Ospravedlňujeme sa.