Saturday 10 November 2007

Útok na denník SME

Denník SME od piatka 9. novembra čelí rozsiahlemu útoku na svoju webovú stránku. Útok mal za následok vyradenie webu www.sme.sk z prevádzky v piatok približne od siedmej do pol desiatej večer.
Druhá vlna útoku začala v sobotu približne o jedenástej. Po tom, ako sme.sk znemožnilo prístup na svoju stránku zo zahraničia aj od slovenských providerov, od ktorých prichádzalo najviac požiadaviek, útok sa rozšíril aj na ďalšie servery vydavateľstva Petit Press a znefunkčnené sú tak už aj servery blog.sme.sk.
Pracovníci sme.sk robia všetko preto, aby bola stránka čo najskôr znova sprevádzkovaná . Medzitým bude funkčnká stránka denniksme.blogspot.com, kde nájdete aktuálne informácie aj najdôležitejšie udalosti.

10 comments:

Roman Betík said...

Nechapem toho, kto ten utok vykonava. Ten clovek/ludia by si zasluzil/i pekny trest. Dufam, ze sa vam coskoro podari obnovit povodny web.

elve1 said...

kraaaaaasa! tak toto sme zazilinaposledy za sudruha meciara, s radion twist. zeby nejaka suvislost?

Jan Garaj said...

sme.sk robi zo seba martyra :(
Aj zla reklama je reklama a ako vidim hackovanie je u nich velmi v mode.

Anonymous said...

Drzim palce...

rony said...

chcem len poznamenat, ze sucastou utoku ste vsetci ti, co nedokazete/neviete/nechcete riesit zabezpecenie vasho vlastneho pocitaca a zivite na nom software, ktory vykonava taketo (ale aj ine) utoky na prikaz zvonka.

ak sa zaroven cudujete ako je mozne, ze taketo navaly nedokazu servery zvladat, mozno je nacase aby ste sa prebudili aj vy a uvedomili si, ze byt na internete znamena okrem "toho co chcete robit" aj to "co musite robit".

zapamatajte si: za kazdym takymto utokom stoja HLAVNE obycajne pocitace ich nic netusiacich majitelov.

Anonymous said...

Dogs

Anonymous said...

dogs

Anonymous said...

Tak kvôli Hackerským útokom... To akože SME nemá zálohovanie pamäte, alebo čo?

Anonymous said...

"Rony", ale nieje potreba, aby k nim prenikol hacker do systému a dokonca, ani výrus, či koníky, ale stačí hociaká scripta.

Ide o to, že im nemusí dáta vymazať výrus, ale ich antivýrusové zabespečenie tie dáta môže vymazať, aj samo, lebo bude mazať všetko čo mu pripomína výrus. Ked´prenikne naozajstný vírus, tak nemusí vymazať zložky sám pokial to zaň spraví antivírusový program. Niektoré antivírusové programi mažú preventívne. Jednoducho musia uzatvoriť a vyhodiť dáta, ktoré mu pripomínajú vírus.

Unknown said...

no pokial som pochopil tak utok bol uskutocneny na zaklade pretazenia serveru a nie infikovanim, takze nechapem to s tym zalohovanim pamate